marți, 3 mai 2011

Crin se leapada de oamenii de la sectorul 1


PNL are un nou Secretar General, în persoana lui Eduard Hellvig şi un trezorier în persoana vicepreşedintelui, Rareş Mănescu. Fostul Secretar General Radu Stroe, va coordona Comisiile de specialitate ale partidului. Pe de alta parte, primarul Devei, Mircia Muntean, a fost exclus dinPNL. În urma acestei excluderi Mircia Muntean, fiind şi vice-preşedinte şi membru al BPC, locul acestuia s-a vacantat, şi membrul supleant până acum, Nini Săpunaru, preşedintele organizaţiei Vrancea a devenit membru plin, membru cu drepturi depline al BPC.
Dan Mihalache a fost desemnat secretar general adjunct, care va coordona şi din această calitate, Departamentul de Analiza politică şi comunicare al partidului de azi încolo.
Crin a explicat si motivele pentru care a renunțat la serviciile lui Radu Stroe în calitate de Secretar General și, de ce a fost schimbat și trezorierul partidului, Ion Brad. "Sunt probleme cu fondurile în întreaga lume, trăim domnule dragă efectele unei crize financiare de amploare și care a pornit pe Wall Street, nu în Aviatorilor. Ca să revenim totuși la aria preocupărilor noastre sau, mă rog, măcar la zona noastră de acțiune, trezorierul nu a fost schimbat, trezorierul nu fusese desemnat, e o decizie care s-a tot amânat, repet, faza în care intrăm face necesară prezența unui personaj puternic din punct de vedere politic, de perfectă încredere și care să fie capabil să joace acest rol care e foarte important și dl Rareș Mănescu este alegerea pe care fără nici un fel de ezitare am făcut-o și față de care nimeni din conducerea centrală, deși numirea era exclusiv prerogativa președintelui, nu a avut vreo rezervă. În ceea ce privește Secretariatul General, eu i-am mulțumit și îi mulțumesc și acum lui Radu Stroe pentru activitatea sa care a fost o activitate importantă într-o perioadă foarte dificilă. Radu Stroe este un om, un coleg din conducerea PNL cu care în mod privilegiat, în mod special, rămân în continuare în echipă și este, repet, o poziție foarte importantă cea pe care a preluat-o de astăzi. Nevoia unor schimbari la nivelul instituției și funcționării Secretariatului General exista, există, și cel mai bine se fac schimbările ca și la guverne, atunci când se recurge la o formulă nouă chiar dacă ea, așa cum e cazul nostru, cuprinde oameni care au lucrat și sub Secretariatul General al lui Radu Stroe, de pildă dna Teodora Bertzi, secretar general adjunct, care continuă activitatea, dl deputat Ionuț Stroe, și alți câțiva". Antonescu a nuantat si faptul ca nu este vorba de "vreo tensiune politică, de vreo confruntare politică, este vorba de o reașezare, într-o distribuție care să ne facă în cea mai mare masură, eficienți".
Antonescu a sustinut si faptul ca numirea lui Hellvig este statutară. "(...)știți că este o întrebare ușor jignitoare. Ori, nu v-am facut nimic. Sigur că este o numire pe deplin statutară, art 76 dacă nu greșesc, aliniatul 1, litera p sau g, dacă suntem foarte curioși luăm și vedem, arată foarte clar că Secretarul General al PNL se revocă și/sau se numește de către președintele partidului cu acordul BPC". Si la interventia jurnalistului "Jurnalist: Cu acordul, nu din rândul.. .asta era..." a avut o replica usor iritata: "Nu, nu. Păi de ce să... suntem partidul posibilităților, de ce să îngrădim șansele oamenilor? Vă reamintesc faptul că, în decursul timpului, în cele mai multe rânduri, Radu Stroe era întâmplător și membru al BPC și vicepreședinte dar au fost colegi ai noștri, foști secretari generali, cred că și Mihai Voicu într-o vreme, Dan Motreanu, Ovidiu Drăgănescu, Laurențiu Priceputu, eu vorbesc de cei pe care i-am apucat, nu vorbesc de Dinu Brătianu care la un moment dat a fost și el secretar general, ba dl Radu Câmpeanu chiar în ianuarie ”90, în prima înfățișare, și scrie la tribunal, Ioana Brătianu, Dumnezeu s-o odihnească, era președinte și secretar general era Radu Câmpeanu, înaintașii noștri. Așadar, toți aceștia nu erau atunci membri ai BPC". Crin Antonescu a incercat sa-si pastreze tonul glumet explicand ca personal nu are probleme financiare pentru ca se multumeste cu putin. "Partidul? Partidul are probleme financiare, dar în ce sens are probleme financiare... Noi am făcut niște eforturi și o să discutăm în perioada următoare, o să-l rog pe dl vicepreședinte Rareș Mănescu să se întrețină cu dvs și oficial și în privat pe subiectele astea. Noi am avut o perioadă foarte dificilă, știți foarte bine, datorii după campanie, încă mai avem, s-a făcut un efort care este, acest efort a fost făcut exclusiv de către partid, de către organizație, adică nu a venit nimeni cu vreo donație care să ne ajute, pur și simplu am strâns și, repet încă o dată, mulțumirea mea și pentru Radu Stroe și pentru cei care au lucrat împreună cu noi și cu el, membrii organizațiilor au făcut. Da, dificultăți financiare în sensul că orice partid are nevoie de bani, sigur că avem. Iată, vin aceste sondaje, trebuie plătite, nu știu de ce cei care fac aceste sondaje cer bani, în fine, au un hobby, dar asta e. Și, ca atare, nu aș putea spune că PNL este într-o situație economică financiară înfloritoare. Pe de altă parte, sigur că, întotdeauna, cum se spune, e loc de o mai bună gestiune pentru bani. Poți să ai speranțe exact așa cum se schimbă miniștrii de finanțe, că vine unul mai dur, mai econom, mai inventiv. Uite așa trăim și noi".

13 comentarii:

  1. In acest fel singurul finantator al PNL a ramas Dan Voiculescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. saracu Brad a lesinat

    RăspundețiȘtergere
  3. Costeasca l-a injurat pe crin ca la usa cortului.

    RăspundețiȘtergere
  4. In acest moment, cu Tariceanu, Moisescu si Orban in opozitie, zilele de presedinte PNL ale dlui Antonescu sunt numarate. Cu dl Helvic si dl Mihalache, doi ne-liberali (unul conservator si celalalt pesedist) la conducerea a doua entitati importante ale PNL, as paria ca pana la toamna vom avea un Congres.

    RăspundețiȘtergere
  5. Io dau ca sigur un Congres mai rapid decat se asteapta toata lumea. Schimbarile astea sunt de mare maestru!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare ce va face Andreea Lambru??? Saraca...ajunsese sa semneze toate documentele in locul lui Stroe si evident sa ia spaga contra sustinere. Cum au putut rabda liberalii atata timt pramatii ca ea la SG. Locul ei si al lui Balasescu este intr-un bordel.

    RăspundețiȘtergere
  7. La cate prostii si cat de infatuati erau cei din sectorul 1 meritau o asemenea lovitura. In alta ordine de idei, doar DICTATORII isi mazilesc camarila peste noapte. Dl Brad nu a suportat vestea si intradevar a lesinat iar dna Costescu era ravasita de veste. Le-a tras-o Crinutu!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine zici frate dar sa ia cu ei si pe Cristina de la presa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pleaca sectorul unu vine sectorul sase....

    RăspundețiȘtergere
  10. Na, ca acu e in toata presa! Cum de stiu astia de pe stirineconventionale dinainte???

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat despre Congresul TNL: este unul aranjat, cu lista facuta de foarte mult timp. TNL are un lider despre care nu a auzit nimeni, unul Florin, care nu are alte merite decat ca lustruieste bocanci sefului (oricare ar fi el: Orban, Crin, Moisescu).

    RăspundețiȘtergere
  12. Bomba frate ANDREEA LAMBRU este Secretar General Adjunct al PNL!!!!!
    Rusine Crin Antonescu!!!!
    Ma intreb daca tie nu iti crapa obrazul de rusine in fata lui Mihai Balasescu pentru asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Poate iti face si tie Andreea un mui....iut pe Canapea! Marfa Crinut!

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...