marți, 12 octombrie 2010

Mihai Voicu, "artizanul" afacerii Sterling, în vizorul procurorilor


Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, liderul organizaţiei Dolj, a lucrat ca director de departament la firma SC Zebra Industries Corporation SA (1993-1995) şi apoi ca Director General al SC Unipaper Traders SRL (1995-2000) - având ca obiect de activitate importul şi distribuţia de hârtie şi alte produse de birotică. Ulterior lucrează la Departamentul Electoral Central al Partidului Naţional Liberal (1999-2001). Între anii 2001-2004 îndeplineşte funcţia de Secretar General al Partidului Naţional Liberal. În urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2004, Mihai Alexandru Voicu a fost ales deputat de Dolj pe listele PNL. În calitate de deputat, Mihai Voicu a făcut parte ca membru în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale şi apoi în Comisia pentru muncă şi protecţie socială. La data de 29 decembrie 2004, Mihai-Alexandru Voicu este desemnat ca ministru delegat pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Odată cu vacantarea funcţiei de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul prin alegerea ministrului Bogdan Olteanu în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Mihai Alexandru Voicu a fost desemnat în funcţia de ministru interimar pentru a îndeplini şi atribuţiile ministrului delegat pentru relaţia cu Parlamentul. La data de 23 mai 2006 Mihai-Alexandru Voicu este desemnat ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, fiind eliberat din funcţia deţinută anterior în Guvernul Tăriceanu.
Toate aceste informaţii au fost făcute publice de către Voicu pe la toate instituţiile statului, pe unde a trecut. Ceea ce înseamnă că el trebuia, conform legii, să îşi însăileze, nu-i aşa, şi declaraţii de avere şi de interese. De avere, a făcut. De interese, NU! Motivul? Este unul cât se poate de simplu, dar şi penal totodată: în calitatea pe care a avut-o, şi o are încă, de asociat la firma Gant&Sterling Consulting. Mai mult de-atât, Voicu este cel care, prin firma sa, a oferit „consultanţă” pentru încheierea contractului dintre România şi Sterling pentru exploatarea resurselor din Marea Neagră.

8 comentarii:

  1. Din păcate asa este. Voicu l-a trădat pe Tariceanu din cauza comisioanelor luate pe aceasta afacere!

    RăspundețiȘtergere
  2. pentru gruparea din sectorul 1: jos mana de pe PNL!

    RăspundețiȘtergere
  3. Revine Balasescu el si Voicu sunt nedespartiti

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci, "Baietelul cu ochelari" a luat locul lui Vosganian in conducerea PNL. Rau a-ti ajuns dle Antonescu, daca nu mai puteti avea incredere decat in "tradatorii" lui Tariceanu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Voicu + Balasescu = Tusea si Junghiul

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca Balasescu se intoarce, inseamna fie ca santajul Ioanei Costescu si a lui Moisescu a reusit, fie ca dl Antonescu si-a schimbat canapeaua si nu are cine sa o dezvirgineze!

    RăspundețiȘtergere
  7. Luati-l de pe capul nostru pe Balasescu!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Aud ca Lambru iar a comis-o. A lovit iar masina partidului. A cata oara???

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...