duminică, 25 aprilie 2010

Crin l-a lăsat pe Emil cu buza umflată. ONG-urile îl lasă pe Crin. AP se relansează



Liberalii nu mai sunt interesaţi de oamenii veniţi din Acţiunea Populară fondată de Emil Constantinescu, liderii PNL declinând Protocolul de comasare prin absorbţie cu formaţiunea fostului preşedinte, aşa cum avertiza recent ZIUA VECHE .
Deşi la Congresul PNL, ce a avut loc pe data de 6 martie 2010 la Palatul Parlamentului, care l-a legitimat pe Crin Antonescu pentru un nou mandat de preşedinte al liberalilor, acesta a spus că îşi doreşte ca pentru următorii patru ani Protocolul cu AP să continue, lucrurile stau cu totul altfel. Antonescu a încercat atunci să ia un vot din partea delegaţilor prezenţi la Congres, însă la ora la care a fost desemnat preşedinte nu mai exista cvorum pentru ca această decizie să intre în legalitate. Surse din PNL ne-au declarat că în realitate asta a fost o tactică pentru a se sparge alianţa. Din acel moment au trecut aproape două luni, iar în ultimul Birou Politic Central (BPC) al PNL s-a confirmat ce am scris de atâtea ori. Unele voci de lângă Crin Antonescu au afirmat la BPC: „Ce ne mai deranjează ăştia de la AP?! Dacă vor să stea bine, dacă nu să plece şi să ne lase în pace”. Surse din PNL ne-au spus că de această părere au fost Radu Stroe, Dan Radu Ruşanu şi Vlad Moisescu, însă au fost şi câţiva liberali care au sărit în apărarea foştilor membri ai AP – Varujan Vosganian, Mariana Câmpeanu, Victor Paul Dobre, însă preşedintele Crin Antonescu a preferat să tacă.

ONG-uri supărate

O altă lovitură care i se pregăteşte lui Antonescu este din partea reprezentanţilor societăţii civile care l-au sprijinit în campania pentru prezidenţiale. Aceştia au decis să se dezică şi să îi retragă sprijinul lui Antonescu pentru faptul că nu şi-a respectat nici una dintre promisiunile făcute. Respectivele fundaţii şi organizaţii non-guvernamentale înregistrate sub o singură umbrelă s-au decis ca săptămâna aceasta să emită un comunicat de presă oficial prin care să anunţe acest lucru. Sursele noastre spun că, de fapt, i se pregăteşte un răspuns dur lui Antonescu şi se doreşte relansarea AP având în vedere faptul că acesta nu a fost radiat din Catalogul partidelor politice, aşa cum trebuia să se întâmple după încheierea protocolului de comasare. AP figurează acum în acest registru pe poziţia a patra. Cei care provin din AP evită să iasă cu declaraţii publice până ce refuzul PNL de a prelungi Protocolul nu devine oficial. Mai mult, Smaranda Enache urmează să revină în ţară, după care toţi foştii membri ai AP, în prezent liberali, să-şi coordoneze poziţia faţă de atitudinea PNL.

4 comentarii:

  1. Asa îi trebuie dacă nu se ține de cuvânt. De altfel nu numai ONG-urile și-au dat seama ca dl Antonescu nu prea se tine de cuvânt, ci și oamenii simpli. Ca sa fii lider politic nu este de ajuns doar sa îmblânzești metaforele din dicționar, ci trebuie sa ai consistență și mai ales cuvânt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se duce vorba, ca de Ioana Costescu asculta orbește toți liderii PNL în frunte cu Antonescu. De ce ? Pentru că e "apropiata" lui Chiliman și partenera de afaceri cu Moisescu și ei finanțează PNL. Dar ce draga, banii pe care ii dam noi în filiale nu sunt buni, nu se pun la număr? La primul Congres( asa cum merge PNL o sa fie repede) am sa o cunosc și eu pe muierea în fata căreia Stroe ia poziție de drepți iar Antonescu se pleacă!!! Intre timp, dacă e asa, mai că as baga de rușine capul în nisip ca Struțul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiul Fostului Procuror al Republici se opune. Antonescu este doar unealta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare greseala. Societatea civila a fost singurul lui aliat fidel.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...