marți, 23 martie 2010

Deputaţii PSD de Constanţa votează cum le dictează şeful Radu Mazăre


Pentru ea Radu Mazăre este precum un frate, acel frate pe care nu l-a avut niciodată. Deputatul constănţean Antonella Marinescu a intrat în PSD după ce Mazăre a pus mâna pe organizaţia pesedistă de la malul mării. Marinescu nu se fereşte să spună că votul pe care îl dă uneori în Parlament este politic şi răspunde ascultătoare la comenzile ce i se dau de la Constanţa. Asta a făcut şi în momentul în care la începutul sesiunii parlamentare a votat împotriva lui Viorel Hrebenciuc pentru ca acesta să fie liderul grupului deputaţilor PSD. Antonella Marinescu ne-a făcut şi o radiografie a lucrurilor cu care ea se poate lăuda pentru constănţenii din Colegiul său.

Reporter: - Fiind membru al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic ce aţi făcut pentru Constanţa din această poziţie?

Antonella Marinescu: -Când eram la guvernare, împreună cu PDL, am lucrat la două rapoarte foarte importante respectiv la modificarea ordonanţei 27 cea care a iscat scandalul cel mai mare, în toată ţara, cu clădirile construite abuziv. Apoi este vorba de modificarea ordonanţei 214 care modifică legea 50 privind acordarea autorizaţiilor în construcţie. Prin intermediul acestei iniţiative, fără să vreau, am lovit în preşedinţii de Consiliu Judeţean pentru că le-am luat puţin din putere. Eu mi-am spus că dacă tot vorbim despre descentralizare hai să facem acest lucru piramidal de sus până jos şi am decis să lăsăm şi primarii de comune să ia anumite decizii. O altă lege la care am lucrat foarte mult şi de care sunt foarte mândră este legea spaţiilor verzi. Aici mai este şi ordonanţa 114 care vine un pic şi se suprapune şi la care trebui lucrat un pic, însă nu am apucat să fac acest lucru. Primarul Radu Mazăre a spus că sunt cel mai bun deputat al lui. Dacă mie îmi place ceva în Parlament este muncă la Comisie. Statul în plen pe scaun ore întregi şi ridicatul mâinii la comandă nu le suport.

R: - Este mai greu să fii deputat decât consilier local?

A.M.: Este mult mai greu pentru că este mult mai mult de muncă. Când lucrez la unele legi încerc să mă detaşez de subiectivism şi încerc să nu mă gândesc doar la Constanţa. Ca şi consilier local eram o lady şi aveam programul mult mai lejer şi nici nu există grad de comparaţie. Este greu şi din punct de vedere personal pentru că îmi împart viaţa jumătate la Constanţa şi restul la Bucureşti fiind greu să stau departe de copil şi de familie.

- R : - „Deputata pesedistă Antonella Marinescu cîştigă 71.000 şi cheltuieşte 650.000 de lei” – este un titlu dintr-un ziar central în care se spunea că a fost depusă la Parchetul General o plângere penală împotriva a peste 500 de demnitari care şi-au completat în fals declaraţia de avere pe această listă fiind şi dumneavoastră. Ce aveţi a vă reproşa?

A.M.: - Ei s-au legat de o chestie unde nici măcar nu am fost întrebată. În declaraţia mea de avere apar nişte conturi de câte 50 de mii de euro. În dreptul acelor conturi scrie clar donaţie de la mama mea. În declaraţia mea de avere am o casă şi nici măcar nu am trecute maşinile pentru că sunt pe firmă. Acum trebuie să o modific pentru că am şi un cal pur sânge arab. Acele conturi sunt ale mamei mele dar la instabilitatea bancară de la noi a vrut să îşi ia măsuri de precauţie. În caz că o banca da faliment nu-ţi dă decât 50 de mii de euro iar mama mea s-a gândit că pentru a-şi salva banii a considerat că este bine să facă aceste conturi pe numele meu, al soţului meu şi al ei. Toate aceste măsuri le-a luat pentru a ne asigura în cazul vreunui colaps. Însă eu oricând pot demonstra banii pe care-i primesc, unii fiind de la Parlament şi ceilalţi care se constituie în dividende de la firma mea.

R: - “Am mai spus-o: partidul, la centru, suferă de lipsa unor lideri. Apoi, noi, cei de la Constanţa va trebui să alegem un lider care să ajute Constanţa”. Asta spuneaţi înainte de Congres. Totuşi dintre Geoană şi Mitrea l-aţi preferat pe al doilea şi a câştigat Victor Ponta. Cum vi se pare această alegere?

A.M.: - Dintre cei patru care erau mi-a plăcut foarte mult de Miron Mitrea pentru că este omul care spune ce gândeşte. Este foarte direct iar eu apreciez foarte mult asta. Victor Ponta nu era în jocuri la momentul respectiv. Însă am să vă spun un lucru : pentru ideea cu candidatura lui Ponta pot spune că am fost capul răutăţilor. Mă înţeleg foarte bine cu el iar în urmă cu o lună şi jumătate l-am întrebat mai în glumă, mai în serios pe cine să aleg eu că nu am de unde tria. I-am povestit atunci care era percepţia colegilor pesedişti de la Constanţa care spuneau despre Ponta că este pragmatic şi flegmatic şi tuturor ne-ar fi convenit să candideze pentru a schimba faţada partidului precum şi mentalitatea. Era nevoie să nu mai fim asociaţi cu vechiul Partid Comunist Român. Atunci Ponta a spus că e o glumă însa eu i-am spus că dacă ar candida aş avea şi eu un Radu (n.r. + Radu Mazăre) pe care nu-l am la Bucureşti. Pentru mine Ponta e ca Radu fiind acelaşi tip de om. Eu m-am bucurat foarte mult când a câştigat şi l-am asigurat de faptul că organizaţia de la Constanţa va fi cu el deoarece Ponta este genul de om agreat de Radu Mazăre.

R.: De ce nu l-aţi votat pe Viorel Hrebenciuc acum la începerea noii sesiuni parlamentare pentru funcţia de lider la Camera Deputaţilor?
M.M.: -Nu am nimic împotriva lui Viorel Hrebenciuc şi mă înţeleg foarte bine cu el şi chiar îmi place că are un stil haios fiind şi un om extrem de deschis. Este uns cu toate alifiile exact aşa cum trebuie să fie un politician adevărat. Însă eu totuşi ascult de nişte ordine de aici(n.r. – organizaţia PSD Constanţa) pentru că fac parte din organizaţia PSD Constanţa şi în momentul în care mi se ordonă de la mine ca să votez cu cineva anume mi se pare normal pentru că eu am avut sprijinul PSD Constanţa când am ajuns parlamentar. Explicaţia care mi s-a dat de ce să optez pentru Ioan Munteanu şi nu pentru Hrebenciuc a fost că cel din urmă nu ne-a ajutat cu nimic. Tot ceea ce l-am rugat să facă, nu a făcut.

R.: - Aţi câştigat un mandat de parlamentar într-o bătălie cu Mircea Iustian. Ce atuuri aţi avut pentru a convinge electoratul că sunteţi persoana potrivită?

A.M.: - Vreau să vă spun că nu am avut nici o bătălie. Nici nu ne-am întâlnit în timpul campaniei şi s-a exclus rapid. Iar cineva mi-a spus că Mircea Iustinian singur a recunoscut că nu are nici o şansă în faţa mea. Eu am stat foarte mult de vorbă cu oamenii şi am fost alături de ei pe stradă şi le-am ascultat toate păsurile.

R.: - - Unii spun despre dumneavoastră că aveţi anumite simpatii cu PDL. Având în vedere valul de racolări şi plecări din PSD către alte formaţiuni politice, vă întreb dacă este o falsă problemă?

A.M.: -La urma urmei dincolo de certurile politice suntem oameni şi este normal să ai relaţii inter-umane cu ei. Ei nu sunt sperietori de ciori şi nici noi suntem. Eu recunosc faptul că mă înţeleg bine cu Sulfina Barbu, Vasile Gherasim şi cu colegii din PDL Constanţa. Dar ca să plec din PSD, nici vorbă. Ştiţi de ce? Pentru că urăsc trădarea şi dacă ţin la ceva este onoarea şi numele meu şi apreciez oamenii de cuvânt. Dacă plec din PSD nu plec pentru alt partid ci plec de tot din politică.

R.: - Totuşi dacă „mâine” aţi pleca din PSD spre ce partid v-aţi vedea îndreptându-vă? Ideologic şi politic sunteţi un om de stânga sau v-aţi lăsat dusă de val când aţi intrat în PSD?

A.M.: -Sunt om de stânga, semnul meu zodiacal îndreptându-mă spre stânga fără să vreau. Chiar şi mama mea îmi atrage atenţia uneori că dacă eram mână mai strânsă aveam de zece ori mai mult decât am astăzi. Doar dacă Radu Mazăre ar pleca din PSD l-aş urma deoarece pentru mine Radu este un foarte bun prieten şi din punctul meu de vedere a fost un om extrem de corect. Eu am intrat în acest partid pentru că era el acolo şi pentru că a făcut propria echipă, lucru pe care nu l-am găsit la Bucureşti şi poate o să găsesc de acum încolo cu Ponta preşedinte. Însă la cât îl cunosc pe Radu Mazăre, dacă va ieşi din acest partid nu va mai intra în altul. Sunt ferm convinsă de ceea ce spun.

Un comentariu:

  1. Tot mai mica e increderea in persoanele politice. Indiferent de esalon incearca din rasputeri sa-si mentine si sa-si consolideze pozitia. Practic nimeni nu misca nicicum pentru a indeplini macar 5% din obiectivele care i-au calificat in aceasta pozitie.De votantii lor...ce sa mai vorbim...nu tine nimeni seama de ei decat in preajma alegerilor. Oare de ce n-or fi alegeri saptamanale?

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...