miercuri, 15 iulie 2009

Instiintare!

Marija Kusity, presedinta Forumului împotriva înselătoriilor bancare, a comunicat, la Belgrad, pe 5 februarie, împreună cu Raiffeisen Bank următoarele:
''Dati-mi voie să vă atrag atentia asupra unei noi forme de înselătorie , apărută de curând, si care , din păcate ne-a atins si pe noi în Europa. Mecanismul înșelătoriei este următorul: pe telefonul mobil apare o înstiintare privind un apel nepreluat. Înstiintarea poate apărea chiar fără ca telefonul să fi sunat vreodată. Dacă proprietarul telefonului, văzând de ce număr e vorba, iar dacă acesta incepe cu +39..., +390..., +391...., +392..., +393..., +394...(în cazul depistat de noi era numărul +393193260045 ), îl sterge imediat nu se va întâmpla nimic. Dar dacă sună la acel număr va deveni victima infractorilor. În cazul concret, titularul telefonului a sunat la numărul respectiv, nu a mai avut posibilitatea să întrerupă convorbirea, costurile înregistrate pe factură depăsind 2000 de euro. Din informatiile primite de la Ministerul de Interne e vorba de mai multe astfel de cazuri. De aceea vă rog, în ideea prevenirii altor cazuri, transmiteti această informatie cât mai multori oameni.''
Retineti si actionati in consecinta!

2 comentarii:

  1. Ce bine ca exista oameni cu suflet care ne anunta ce se mai intampla in lumea asta nebuna. Multumim, o sa fim atenti si nu o sa telefonam la numere din astea ciudate. La telefoane cu nr, ascuns este bine sa raspundem?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandeam acum ca pe noi ne poate suna oricine, dar operatorul de telefonie nu trebuie sa fie vigilent si sa detina un sistem de protectie? Intrebam si eu asa. Ei sunt cei mai in masura sa actioneze primii sa inlature "virusii" de care vorbeati.

    RăspundețiȘtergere

Eveniment cu peste 800 de persoane la Romexpo pe 5 noiembrie 2021 organizat de Baroul București

  În condițiile în care în acest moment în București rata de incidență a cazurilor de COVID 19 este de 15,67, pe data de 30 octombrie 2021 a...