luni, 9 septembrie 2013

Sursa unei afaceri de succes pe timp de criza - Cuşti pentru patrupede

Desi suntem in continuare in criza, custile din lemn pentru patrupede, dotate cu sisteme impotriva frigului, par a fi o afacere de succes, dovada fiind faptul ca sunt perioade cand se vand ca painea calda. De mai mult de patru ani, un bucurestean get-beget produce custi din lemn, izolate impotriva frigului, special pentru patrupedele rasfatate de stapani. Victor Staicu, cel care s-a gandit sa investeasca intr-o afacere de acest gen are un Collie pe nume Wanda. Patrupedul i-a dat ideea acestei afaceri. „Ideea a prins contur in momentul in care am vrut sa ii cumpar o cusca cainelui meu. Am vizitat diverse magazine DIY, am cautat pe net, dar nu am gasit un produs care sa ma convinga. Atunci mi-am pus intrebarea daca nu as putea sa dezvolt un produs mai bun si corect din punct de vedere calitate/pret”, a spus Staicu. Cand vine vorba despre a face in cateva cuvinte radiografia unui afacerist de succes in acest domeniu, interlocutorul nostru este destul de realist. “Traim vremuri interesante! Cred ca un investitor – in orice domeniu, trebuie sa fie un profesionist capabil sa accepte schimbarea, sa se reinventeze si sa se adapteze cerintelor din ce in ce mai diversificate ale pietei si ale consumatorilor. Trebuie, de asemenea, sa fie sincer cu el insusi si, mai ales, cu persoanele cu care interactioneaza. Motivarea colaboratorilor este un capitol important, astfel incat acestia sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu competitiv, care genereaza performanta”, precizeaza Victor Staicu. Pe parcursul dialogului nostru aproape natural prima intrebare cu care se deschide discutia este evidenta: ce a primat atunci cand a ales sa-si deschida afacerea: nevoile sau dorintele? Victor Staicu ne spune ca “la inceput a fost dorinta de independenta, dar nu neaparat cea financiara. Ulterior a aparut dorinta de a demonstra celor din jurul meu ca pot gestiona o afacere intr-un astfel de mediu. In prezent imi doresc sa demonstrez clientilor mei ca promisiunile facute sunt respectate!” Preturile custilor difera in functie de marime si de existenta izolatiei termice.
Cand vine vorba despre custile izolate termic, preturile cresc putin. Dar cei care doresc ca prietenul lor patruped sa aiba tot confortul din lume nu se uita la cateva sute de lei in plus. Spre exemplu interlocutorul nostru isi aminteste si acum despre cea mai inedita comanda. „Cea mai scumpa cusca vanduta pana acum a fost in jurul a 1700 de ron, avea un hol si o camera. In camera i-am pus o saltea si un geam izolat astfel incat stapanul sa poata vedea ce face cainele in orice moment” (zambeste amuzat). Pe tot parcursul dialogului Victor Staicu a incercat sa ne convinga de ce sa apelam la el pentru a confectiona o astfel de cusca in schimbul „chinului” de a ne apuca pe cont propriu sa facem o astfel de piesa. „Totul porneste de la costul de oportunitate a fiecarei persoane. Atunci cand produci acasa o astfel de cusca procesele nu sunt puse la punct astfel planul, calculul necesarului de material, aprovizionarea si productia pot duce productia unei custi si pana la 3 zile complete de munca. Pe langa timpul investit, un alt supracost apare si atunci cand unele materiale trebuie sa le cumparati la pachet cu toate ca aveti nevoie de mai putin. Nu in ultimul rand trebuie sa dispuneti de un minim de unelte si o inclinare catre tamplarie. In cazul achizitiei unei custi scapati de toate aceste task-uri si aveti garantia unui produs de calitate bine facut. In plus daca punem in ecuatie faptul ca timpul dumneavoastra costa bani iesiti mai ieftin prin a achizitiona decat a produce”. Pe de alta parte, Victor Staicu recunoaste fara falsa modestie ca in acest moment are deja o carte de vizita care-l recomanda. El este de parere ca „experienta acumulata in mai bine de cei 4 ani, raportul de calitate/pret corect, disponibilitatea produselor, transparenta informatiei, suportul clientilor, politica de garantie si returnare reprezinta pentru afacerea sa principalele atuuri pe piata”.
Desi clientii sai nu sunt exclusiv oameni instariti, Victor Staicu ne spune ca are deosebit de multe povesti care l-au impresionat si acolo unde a putut a incercat sa ajute. Pe parcursul anilor a cunoscut si studenti ce au facut cheta, asociatii de locatari ce au strans bani, pensionari care l-au rugat sa ii ajute, organizatii non profit etc. Ne povesteste ca a avut si are destui romani ce investesc in aceste accesorii – si nu se plange, totusi volumul nu ii permite sa traiasca doar din aceasta activitate dar pare a fi de ajuns pentru a-si hrani pasiunea pentru lucrul cu lemnul si dragostea pentru animale. Acestea par a fi ingredientele indispensabile acestei afaceri de succes pe timp de criza: Daca vreti o Cusca de caine vizitati-ne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

REVERIA - un show ce trebuie vazut

Un spectacol de circ, art-nouveau și muzică continua seria spectacolelor Circului Metropolitan București . ”Reveria” este o paradă de l...