marți, 15 februarie 2011

Arestările din vămi, un nou prilej de atacuri murdare la adresa Opoziției


Declaraţie politică:
Deputat PNL de Iaşi,
Relu Fenechiu


"Mi-am pus câteva zile următoarea întrebare: de ce s-a făcut atâta tam-tam cu arestările din vămi? Mi-am pus această întrebare - și cu siguranță nu am fost singurul – pentru că tele-arestările cu siguranță nu servesc imaginii României. În nici un caz nu (mai) pot convinge oficialii UE că de mâine granițele non-UE ale României vor fi sigure. Din contră. În plan internațional, efectul va fi exact invers. România va fi pusă la colț pentru faptul că autoritățile la vârf au știut ce se întâmplă în vămi, dar au preferat să intervină cu întârziere de un an, un an și jumătate. Și acest lucru va avea drept rezultat o amânare pe termen incert a aderării la spațiul Schengen. Poate dacă s-ar fi operat cu discreție, sau, în cel mai bun caz, din partea oficialităților la vârf nu ar fi fost făcute o serie de declarații din care să rezulte că știau de corupția din vămi, șansele de a deveni chiar din toamnă cetățeni “Schengen”, ar fi fost palpabile.
Am crezut în primă instanță - și nu am greșit – că “zgomotul” care a însoțit operațiunile mascaților din vămile Siret și Moravița au drept scop câștigarea de puncte pentru guvern și pentru principalul partid de guvernământ. Aceasta deși nici guvernul și nici PD-L nu au descins în vămi, și nici nu au atribuții în acest sens, dar asta s-a încercat să se inoculeze cetățenilor mai puțin familiarizați cu mecanismele de acțiune ale diferitelor autorități. Și este posibil ca mulți, chiar să fi crezut că în spatele mascaților s-au aflat, pe cai albi, “vajnici” luptărori anti-corupție, Traian Băsescu, Emil Boc, Gheorghe Flutur ș.a. Totuși, sunt mult mai mulți, cei care și-au dat seama că fără protecția venită de sus, șpaga nu ar fi devenit literă de lege în vămi, și, acești „mult mai mulți” au început să se întrebe: la cine a ajuns grosul banilor filtrați de oficialii vămilor puși în funcții de PD-L.
Ei bine, după ce președintele a acordat un interviu postului public de radio m-am lămurit. Practic, o anumită exprimare de o gravitate extraordinare a lui Traian Băsescu, consider chiar că nu a fost suficient analizată. “Au şansa (cei arestați – n.a.) de a face mai puţină puşcărie, dacă vor face, sau să nu facă închisoare, dacă spun cui au dat banii, dar cu nume şi prenume”. Cu alte cuvinte, lui Traian Băsescu nu-i mai ajunge și funcția de premier, pe care o are de facto, se vrea și procuror și judecător. Și dă și soluția: cine toarnă, este exonerat de pedeapsă, chiar dacă fapta este încriminată de Codul Penal. O astfel de imixiune în justiție nu am mai înregistrat de foarte, foarte multă vreme. Numai că și această imixiune a avut (are) un scop precis: trecerea în sarcina Opoziției a situației din vămi. Traian Băsescu a și pronunțat o serie de nume din zona PNL, iar două zile mai târziu, Gheorghe Flutur a pronunțat nume din zona PSD. Nu este pentru prima oară când Traian Băsescu și PD-L atacă murdar, cu lovituri sub centură Opoziția. (În ceea ce-l privește pe Traian Băsescu – mă refer la acuzațiile sale deloc voalate la adresa unor nume din PNL care au deținut funcții în ierarhia vamală în perioada embargoului privind Yugoslavia – mă întreb, dacă susține ceea ce susține, de ce nu a reacționat la vremea respectivă, adică între 1996 și 1999, când era cel mai influent ministru în guvernarea CDR-PD-UDMR? Mai ales că prin comportamentul său de atunci, a lovit mai mereu în PNL și PNȚCD). Numai că, șefii de la ANAF, ANV, șefii de vămi NU au fost numiți de Opoziție. Și nu îți trebuie să ai prea multă școală, pentru ați da seama că un șef pus în funcție de PD-L ar veni cu “atenții” din din vamă la PNL sau PSD. Dar, atât Traian Băsescu, cât și ciracii săi din PD-L, merg pe pricipiul, „calomniază, calomniază, că tot rămâne ceva”. Totuși, indiferent câte acuzații vor fi aduse Opoziției, nu vor putea fi acoperiți adevătații protectori și beneficiari ai actelor de corupție din vămi. Care nu pot proveni decât din zona celor care au pâine și cuțitul în mână.

PS : Observ că de ieri, Traian Băsescu și-a schimbat „direcția” acuzațiilor, arătând cu degetul spre liderii sindicali. Da, și aceștia sunt, în majoritate în Opoziție, deci este “logică” redirecționarea".

23 de comentarii:

 1. dar ce este cu schimbarea asta de atitudine?

  RăspundețiȘtergere
 2. Aoleo asta a luat bani e clar! intai il face zob pe Crin, il termina politic pe Balasescu, ii balacareste pe Moisescu si Costescu, face publice lenjeriile intime tip bikini sau izmene dupa caz a lui Stroe , Brad si Andreei Lambru si acum da o mica linbuta la PNL!!!!?
  Coruptia in vama a fost institutionalizata de Dan Ruseanu impreuna cu nepotelul Nini Sapunaru in perioada 1996-2000 si dusa pe culmi de glorie de aceleasi personaje ajutate de Gelu Diaconu, Iulian Butnaru si Daniel Chitoiu in 2004-2008. Toti actuali membrii ai conduceri centrale PNL !!! Mai putin gelu care este doar pusculita. Astia sunt turele, regele si regina!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. iar Balasescu? vedeta mare!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa o trimiteti si la noi in organizatie pe Cristina Croitoru. Buna fata ....se da la toti!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Miorlăita asta de Cristina face departamentul de ras. A ajuns o depravata. Nu mai vrea nimeni sa se afișeze cu ea iar dintre băieții din sediu, doar Crin a scăpat de avansurile ei.

  RăspundețiȘtergere
 6. Fetelor ascundeți-va băieții, Cristina Croitoru umbla liber pe strada.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ma gandeam eu ca si-o ia Cristinuta, prea s-a dat la toti barbatii din sediu, fara sa stie ca deja unii sint luati. Oricum merita comentariile, ca prea isi pisiceste vocea ca o ..... si mai are sa se dea doar la portari.

  RăspundețiȘtergere
 8. eu zic sa nu mai scriem. cristina e sub orice limita dar tot noi ne facem de ras daca ne scrie problemele pe forumuri.

  RăspundețiȘtergere
 9. Cristinuta e mic copil pe langa Aurora Iorgoveanu! Fatuca asta nu rateaza nicio ocazie sa se afiseze pe la Parlament sau pe la sedinte, sa fie pe langa elite, sa mai perie pe cineva. Fatuca asta este lipsita de orice scrupule!

  RăspundețiȘtergere
 10. La noi la Timisoara a facut ravagii. Buna....dar cam prostuta. Nu merita atata atentie.

  RăspundețiȘtergere
 11. Este treaba ei cum vrea sa fie Cris, dar ne-a facut departamentul de ras. Ar trebui sa o potoleasca cineva. Cat despre timisoara, e o vorba: spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa spun cine esti!

  RăspundețiȘtergere
 12. Ce birou de presa interesant. Or fi multe din cele care lucreaza acolo asa? Cum asa? Betive si c.... adica. Felicitari Oana Sima pentru inspiratia cu care iti alegi colaboratorii!

  RăspundețiȘtergere
 13. ce tampiti sunteti...asta e un blog cu informatii politice nu un camp de razboi pentru frustrati ( frustrate) sau pentru cei care vor sa bage la apa pe unul sau altul. Reveniti la discutii mai interesante !

  RăspundețiȘtergere
 14. Mihai Dutulescu3 martie 2011, 19:03

  aflam lucruri interesante de la sediul central. noi cotizam si ne batem in teritoriu si ei angajeaza pupeze la biroul de presa. pe gagica asta o sustine cineva de acolo ca altfel cum sa lucreze o parsuta ca ea la presa.

  RăspundețiȘtergere
 15. Bencheasca e de vina iar Aurora ar trebui sa isi tine gura. Nu trebuie sa spuna ce se intampala in dep.

  RăspundețiȘtergere
 16. Nu eu iau etnobotanice, Cris ia. Asa ca incercarea ei este jalnica. Da se spele pe cap cu ea Oana.

  RăspundețiȘtergere
 17. Aurora ar trebui sa isi vada de treaba ei si sa nu mai arunce cu noroi in altii!

  RăspundețiȘtergere
 18. Aurora ar trebui sa isi vada de treaba ei si sa inceteze cu mascarada asta ieftina!

  RăspundețiȘtergere
 19. Si Flori sa fie cuminte ca spun și eu ce știu despre ea.

  RăspundețiȘtergere
 20. Ce știi tu nesimțit-o despre Flori? Mai bine veziti de viata ta de rahat!

  RăspundețiȘtergere
 21. Mihai Voicu si Cristina Croitoru??? Vrabia malai viseaza. Cris nu tintesti cam sus?

  RăspundețiȘtergere
 22. Bravo natiune, tara arde si voi va tineti de prostii. Cristina asta pare complet nebuna. Te poti astepta sa iti fure logotnicul chiar daca il tii de mana. Pare disperata dupa barbati. Oricum dna Oana retineti un proverb. Spune-mi cu cine te imprietenesti ca sa iti spun cine esti. Sau, o poama stricata iti altereaza intreaga camara.

  RăspundețiȘtergere
 23. AM INTELES LA pnl NUMAI CURVE SI BALASESCU LE FUTE PE TOATE!!

  RăspundețiȘtergere

REVERIA - un show ce trebuie vazut

Un spectacol de circ, art-nouveau și muzică continua seria spectacolelor Circului Metropolitan București . ”Reveria” este o paradă de l...